5% ОТ ВСИЧКИ НАШИ ПРОДАЖБИ СЕ ОТДЕЛЯТ ЗА ФОНДАЦИЯ "ЗА НАШИТЕ ДЕЦА"

Шоколадова торта “ЛИНА” без глутен

 

Това е десертът, който съчетава вкус и носталгия. Тази рецепта, предадена от майката на Ния, е не само без глутен, но и толкова лесна, че ще ви вдъхнови да запълните своя тефтер с любими семейни рецепти.


Продукти:

 

    • Масло – 100 гр

    • Бисквити без глутен – 250-300 гр

    • Маскарпоне – 350 гр

    • Течна сметана – 2 х 200 гр (който желае, може да използва сладкарска, но става по-сладко)

    • Мед на вкус за белия крем

    • Сладкарски шоколад – 200 гр


Начин на приготвяне:

1. Блат:

Бисквитите се натрошават, заливат се с разтопеното краве масло и се „омесват“.
Оформя се блат с борд във форма за торта с падащо дъно.

2. Крем 1:

Сметаната (едната кутийка – 200 гр) с меда се разбиват до сгъстяване, добавя се маскарпонето и се бърка с миксер до пълно смесване.
Залива се с крем 1 върху блата и се разпределя равномерно по цялата повърхност.

3. Крем 2:

Шоколадът се разтапя на водна баня, добавя се сметаната (втората кутийка – 200 гр) и се бърка до достигане на едноцветна смес.
След това се залива и с крем 2 и отново се разпределя по цялата повърхност.

Оставете тортата да стегне в хладилник за час-два, след което я освободете от формата.

Добър апетит!


Запишете тази и още вдъхновяващи рецепти в тефтера “Рецепти, с които и мама би се гордяла” и съхранете семейните традиции по ваш уникален начин.